Artikel Agritrader

Description (omschrijving):

Leestijd: 2 minuten

Wat is jouw functie bij Westerink Parts?

Bas Lindeboom: “Ik heb het bedrijfsonderdeel per 1 januari overgenomen van Westerink Landbouwmachines. Sinds Westerink Landbouwmachines zich in 2005 specialiseerde op het gebied van zelfrijdende maishakselaars kwam er ook vraag naar onderdelen voor de aftermarket. Dat werd ondergebracht in Westerink Parts. Ik werkte daar al een jaar of zeven, en het was de wens om de activiteiten verder uit elkaar te trekken en er twee afzonderlijke bedrijven van te maken, die wel veel blijven samenwerken. Ik zit nu nog bij Westerink Landbouwmachines in het pand, maar we zijn aan het bouwen en omstreeks september betrekken we een eigen pand, ook in IJsselmuiden, met een magazijn dat drie keer zo groot is. Dan zijn de bedrijven ook fysiek los van elkaar.”

Dat klinkt spannend

“Dat is het ook, want dat valt precies in de drukste periode van het jaar voor ons. De zes weken voor het maisseizoen is de piek. Dan heeft iedereen – onze klanten zijn loonbedrijven – onderdelen nodig om de machines in orde te krijgen en om te bouwen van gras naar mais. Een voordeel is wel dat tegen die tijd daardoor de voorraad kleiner is, dus minder te verhuizen. Maar een uitdaging wordt het wel.”


Wat heb je allemaal op voorraad?

“We hebben een voorraad van zo’n 6000 verschillende onderdelen, vooral slijtdelen, voor maishakselaars. In totaal zijn het ongeveer 25.000 producten. We verkopen onderdelen voor met name Claas Jaguar en Kemper, maar ook John Deere en New Holland. Het doel is goedkopere onderdelen leveren van goede kwaliteit. Doordat we gespecialiseerd zijn in onderdelen voor maishakselaars, kunnen we grote partijen inkopen, wat de prijs ten goede komt. Ik heb ervoor gekozen om de inkoop vooral in de winter te doen, met een paar grote orders – en niet het hele jaar door in kleine beetjes – zodat ik én goedkoper kan inkopen én het magazijn goed gevuld is voor het gras- en daarna het maisseizoen.”

Hoe ziet dat er voor jou uit, met die seizoenen?

“Het is het hele jaar door best druk, maar er zijn ook een paar duidelijke pieken. Die zijn gekoppeld aan de werkzaamheden van onze klanten: loonbedrijven. Zo’n tweehonderd in Nederland en ongeveer honderd wereldwijd. In de winter is het druk omdat iedereen dan onderhoud doet aan de machines. In april, mei is er een piekje bij het begin van het grasseizoen. Dat loopt tot eind augustus. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn we vooral bezig met het reviseren, onderhouden en gereed maken van korrelkneuzers voor het maisseizoen. Dat seizoen loopt van ongeveer begin september tot ongeveer eind oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. De hoogste piek ligt in de zes weken voor het maisseizoen. Dan is het echt superdruk.”

 

Bron: Agritrader Juni 2022 https://agritrader.org/hier-werk-ik/bas-lindeboom-westerink-parts/

Contact us

  De gegevens die u via dit formulier achterlaat worden uitsluitend gebruikt om u van dienst te kunnen zijn en daarmee een antwoord te kunnen geven op uw vraag. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  Direct contact
  Westerink Parts
  Spoorstraat 14-D
  8271 RH, IJsselmuiden
  Netherlands
  Ons aanbod
  Copyright © Westerink Parts | Terms and Conditions